Чи звільнить Рада Шокіна? У ГПУ назвали три варіанти розвитку подій

Читать на русском

Єдина кандидатура, яка на сьогодні розглядається ГПУ на посаду генерального прокурора – діючий генпрокурор Віктор Шокін.
Владислав КуценкоФото: РБК

Єдина кандидатура, яка на сьогодні розглядається ГПУ на посаду генерального прокурора – діючий генпрокурор Віктор Шокін.

Про це в інтерв'ю «Українським новинам» заявив заступник начальника управління взаємодії з держорганами Департаменту забезпечення діяльності керівництва ГПУ Владислав Куценко, пише «Слово і Діло».

Зокрема, на запитання, чи є якісь кандидати в ГПУ на посаду генпрокурора, якщо депутати все-таки підтримають рішення Шокіна про відставку, Куценко відповів: «Є. Це Шокін. Це кандидатура, яка розглядається на посаду генпрокурора».

Затягування відставки Шокіна викликає одне запитання до влади: скільки можна брехати? ЕкспертПолітичний експерт проаналізувала активність ГПУ, яка за останні дні змогла передати до суду справи Царьова та Плотницького, а також оголосити в розшук Владислава Каськіва.

За його словами, в залежності від того, як проголосує Верховна Рада, можна буде прогнозувати три варіанти розвитку подій.

«ВРУ може задовольнити заяву про звільнення Шокіна, в чому я сумніваюся, тому що за нашими даними голосів за його відставку немає. Але якщо заяву буде задоволено, то голосів на нового генпрокурора не вистачає. В такому випадку, виконує обов'язки перший заступник генпрокурора Юрій Севрук», – розповів Куценко.

Він зазначив, що нову кандидатуру на посаду генпрокурора може вносити тільки Президент України. «Він може звернутися до депутатів з проханням запропонувати кандидатуру. Альтернативою може бути як співробітник прокуратури, так і людина, яка має 10 років юридичного стажу і вищу юридичну освіту», – нагадав прокурор ГПУ.

Тобто, якщо парламент все-таки проголосує за звільнення Шокіна, тоді буде порушено питання про обговорення тих чи інших кандидатів на посаду генпрокурора. «Маю великі сумніви, що після 29 березня ми будемо згадувати про якихось кандидатів на посаду генпрокурора, бо генпрокурор залишиться на посаді», – переконаний Куценко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: