Затягування відставки Шокіна викликає одне запитання до влади: скільки можна брехати? Експерт

Читать на русском
Тетяна Луповаполітичний експерт, конфліктолог

Основна проблема в тому, що потрібно брати на себе не лише повноваження й давати обіцянки, але й нести відповідальність за все, що відбувається.

Про це в коментарі «Слово і Ділу» розповіла політичний експерт, конфліктолог Тетяна Лупова, аналізуючи інформацію про те, що ГПУ передала до суду справи Царьова та Плотницького, а також оголосила в розшук Каськіва.

«Зараз ця діяльність спрямована на те, щоб відвернути увагу від справи «діамантових прокурорів» і показати, що ГПУ та Шокін працюють. Масове звільнення прокурорів також може бути варіантом інформаційної кампанії, щоб відвернути увагу від того, що потрібно звільняти самого генпрокурора. Є надія, що це все просто спрацює в зворотньому порядку й вимоги відставки Шокіна будуть набагато активнішими», – міркує Лупова.

«Всі пам'ятають обіцянку Президента звільнити генпрокурора. Логічно, що зараз у всіх виникає питання: скільки можна брехати?», – підкреслила експерт.

За її словами, проблема в тому, що суспільство у нас забуває ті обіцянки, які дає влада, а Президент продовжує давати нові.

«У нинішньому Кабміні 11 міністрів з команди Президента, силові відомства, крім МВС, під впливом Президента, якщо буде змінений глава Кабміну, то новим стане також людина Президента. Попередній президент намагався стати царем держави, але всі знають, чим це завершилося», – проаналізувала Лупова.

Підсумовуючи, вона зазначила, що все, що відбувається в державі зараз, у нас виходить так: все в руках Президента, але в усьому винен прем'єр.

«Коли на чолі Кабміну стане його людина, більше вказувати пальцем не буде на кого й доведеться нести відповідальність самому», – резюмувала конфліктолог.

Додамо, що близько сотні людей пікетують ГПУ із закликами до відставки генпрокурора Віктора Шокіна.

Як відомо, ще 19 лютого Петро Порошенко вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора Віктор Шокіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: