ОБСЄ заявила про зникнення відведеної техніки в зоні АТО

Моніторингова місія ОБСЄ, що діє на сході України, зафіксувала зникнення військової техніки з місць, куди озброєння було відведено.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ», про це заявив перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

«Ми бачимо, що з обох сторін озброєння були відведені й зараз вони зберігаються в точках, де повинні бути, однак ми починаємо помічати, що вони починають зникати з місць перебування. І вони зникають однаково з обох сторін – близько 30%. Ми бачимо, що важке озброєння знову з'являється в зонах, де його не має бути», – сказав Хуг.

Він зазначив, що з підконтрольного бойовикам Дебальцевого спостерігачі чули 40 залпів із «Градів». Водночас РСЗО БМ-21 бачили й у контрольованій українською владою Іванівці.

Також Хуг додав, що наразі на Донбасі є 12 пріоритетних зон, які підлягають розмінуванню в першу чергу. Представник ОБСЄ також сказав, що ці зони розмінують до кінця березня.

Нагадаємо, минулого місяця Хуг зазначив, що відразу за лінією відведення зброї з боку сепаратистів є велика кількість озброєння та військової техніки в бойовій готовності, що свідчить про високу ймовірність посилення бойових дій на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО