Найбільш пригнобленими групами в Криму виявилися жінки й діти – нардеп

На цьому етапі окупації Криму об'єктивною інформацією щодо прав дітей та жінок на цій території не володіє жодна установа виконавчої влади.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії «Солідарність», передає «Слово і Діло».

«В офісі уповноваженого з прав людини на моє звернення за кількістю зафіксованих правопорушень проти кримчанок повідомили, що цією темою не займаються», – говорить народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ірина Фриз.

За її словами, на наступному засіданні РНБО передбачається створення Служби з питань реінтеграції та деокупації Криму. «Цей орган, сподіваюся, буде системно займатися питаннями півострова», – підкреслила Ірина Фриз.

Зараз єдиним ресурсом, який надає інформацію про порушення прав людини в Криму є інтерактивна карта на сайті «Крим.SOS», де зафіксовано 220 правопорушень.

«Але, на мою думку, це не більше одного відсотка від реального стану речей у Криму», – вважає депутат. Ірина Фриз підкреслює, що дискримінаційне законодавство РФ і відсутність допуску міжнародних спостерігачів до Криму не дає можливості оцінити реальний рівень гуманітарної катастрофи щодо жінок і дітей в Криму.

Ірина Фриз також підкреслює, що РФ має прикру статистику в плані домашнього насильства, згідно з яким у Росії кожні 40 хвилин гине жінка, і сьогодні під її дію підпадає й Крим.

Нагадаємо, що в будівлі на вулиці Шмідта в Сімферополі, де традиційно розташовувався Меджліс, російські окупанти планують відкрити «музей кримськотатарського народу».

Мер французької Ніцци Крістіан Естрозі планує в другій половині травня 2016 року відвідати Ялту в окупованому Криму з «дружнім візитом».

Згідно з даними «Слова і Діла», Ірина Фриз у статусі народного депутата України дала 10 обіцянок, з яких 3 виконала й лише одну провалила.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО