Висування Яресько на пост прем'єра можна розцінювати як хабар Заходу – експерт

Руслан Бортникполітолог

Перестановки в уряді не допоможуть випустити пару й жодним чином не розв'яжуть політичну ситуацію. У 2017 році Україні все одно доведеться йти на перевибори.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи інформацію про те, що на місце прем'єр-міністра розглядають кандидатури Володимира Гройсмана та Наталії Яресько.

«Цілком імовірно, що кандидатутра Гройсмана може бути реальною. Тим більше, що під Гройсмана є голоси у ВР. До того ж, він є членом команди Порошенка й у нього дійсно є особисті амбіції та бажання очолити уряд, що також важливо», – підкреслив політолог.

Щодо Яресько, то, на його думку, вона може бути прем'єром, але тільки не коаліційного уряду, а технократичного.

«Яресько не відчуває особливої відповідальності за українців, тому що їй не жити тут. Тим більше, що висунення Яресько може сприйматися як певний хабар Заходу», – розповідає він.

На думку політолога, перестановки можуть бути різними, але це все одно буде «косметичним ремонтом».

«Впевненість є лише в тому, що урядова криза буде вирішена за рахунок «НФ», тому що їхні позиції є найбільш слабкими і вони вкрай не зацікавлені в перевиборах», – вважає Бортник.

Підсумовуючи, він зазначив, що яке б переформатування уряду зараз не відбулося, той рейтинг недовіри, що є, все одно призведе до перевиборів у 2017 році.

Нагадаємо, 16 лютого, після провального голосування за відставку Кабміну, з коаліції вийшли фракції «Самопомочі» та «Батьківщини».

Сам Арсеній Яценюк раніше заявляв, що дострокові вибори до Верховної Ради призведуть до економічного колапсу в країні, а минулого тижня спростував інформацію про те, що збирається йти у відставку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО