На наступні вибори Яценюк готуватиме новий політичний рух – експерт

Читать на русском
Експерт поділився міркуваннями щодо заяви прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про те, що дострокові парламентські вибори завершаться руїною.
Анне Голембіовська

«Народний фронт» віджив своє й на наступні вибори Яценюку не варто йти з цією політсилою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловила політичний експерт, директор політичного агентства AG Group Анне Голембіовська, аналізуючи заяву прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про те, що дострокові парламентські вибори завершаться руїною.

«Для Яценюка принциповим є питання його політичного майбутнього, тому що це фігура, яка не грає в гру лише сьогоднішнього дня. А питання політичного майбутнього пов'язане з його оточенням. Позачергові парламентські вибори для Яценюка – це розробка комбінацій: з ким і ким він буде», – розповідає експерт.

За її словами, політична одиниця «Народний фронт», яка була в політичному рюкзаку Яценюка, вже давно відмерла й не має тієї ліквідності, яка була в неї раніше.

Арсеній Яценюк: smart-аналіз завдань на посаді прем'єр-міністра«Слово і Діло» проаналізувало заяви глави українського уряду за низкою розумних критеріїв і вирахувало середній рівень реалістичності його обіцянок.

«На наступні вибори Яценюк не буде йти з «Народним фронтом», – підкреслила Анне Голембіовська.

Водночас політолог Володимир Цибулько вважає, що «НФ» дуже швидко, за рік-півтора, можна вивести на нормальне зростання довіри, якщо будуть результати діяльності Кабміну.

«Наприклад, на діяльності Мін'юсту можна зробити солідний політичний капітал для наступних виборів. Але з Яценюком іти на вибори «НФ» не потрібно», – міркує Цибулько.

Нагадаємо, після провального голосування за відставку Кабміну Арсенія Яценюка коаліцію залишили дві фракції – «Самопомочі» та «Батьківщини».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: