ЄС продовжив санкції проти Януковича та його соратників ще на рік

Євросоюз продовжив дію санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича та його соратників на один рік, виключивши при цьому зі списку санкцій екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Про це повідомляє кореспондент «УНІАН» у Брюсселі, пише «Слово і Діло».

Рішення про продовження санкцій щодо команди Януковича ухвалено в рамках засідання постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) і буде офіційно затверджено 4 березня на засіданні Ради ЄС. Наступного дня воно буде опубліковане в Офіційному журналі й із цього моменту набуде чинності.

Нагадаємо, що санкції щодо 18 колишніх українських вищих посадових осіб ЄС запровадив 6 березня 2014 року. 5 березня 2015 року санкції були продовжені на рік для 14 з них, і на півроку – для Олени Лукаш, Сергія Клюєва, Дмитра Табачника та Віктора Януковича-молодшого. Після загибелі Януковича-молодшого його зі списків виключили. Щодо Клюєва санкції продовжили до 6 жовтня, щодо Лукаш і Табачника – до 6 березня 2016 року.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Мінфін РФ чекає від Києва адекватних пропозицій щодо «боргу Януковича».

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 19 січня звернувся до органів прокуратури та правоохоронних органів із вимогою нарешті довести до кінця справу екс-президента Віктора Януковича та пов'язаних із ним осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО