Tagesspiegel: корінь зла всіх проблем в українській політиці — сплетіння з бізнесом

Корінь зла всіх проблем у політичній системі України полягає в широко вкоріненому сплетінні між політикою і бізнесом.

Про це йдеться в матеріалі глави правління німецького Фонду імені Гайнріха Бьолля Ральфа Фюксе, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на німецьку газету Tagesspiegel.

«Велика частина українських депутатів і частина уряду користуються своїми політичними мандатами в якості засобу для ведення бізнесу, так як мають частки в компаніях або отримують гроші в якості лобістів, беруть комісію за виконання певних замовлень або проштовхування своїх людей до держкомпаній», — вважає він.

За словами Ральфа Фюксе, можливі парламентські перевибори не принесуть ніяких результатів в даному питанні до тих пір, поки в Україні не зміниться виборче право. Він вважає, що перевибори принесуть лише до «перерозподілу всередині нинішньої картелі, яка паралізує роботу уряду ще на кілька місяців».

Також, глава Фонду зазначив, що Україна опинилася в «комплексної кризі». Фюксе заявив, що 1,6 млн внутрішніх біженців з Криму і зі сходу України дуже велика цифра для такої країни, економіка якої «досягла дна».

«У внутрішньоукраїнського проблеми з біженцями ЄС міг би почати виплату матеріальної допомоги для біженців по всій країні, розробити програми підвищення їх профкваліфікації і працевлаштування, направити на Україну кошти і експертів для психосоціальної реабілітації, а також почати виплату мікрокредитів для біженців, які хочуть почати власний бізнес і будувати житло в міських агломераціях», — заявив він.

Ральф Фюксе назвав два варіанти виходу з даної політичної кризи в країні: Україні потрібна система стримувань і противаг і, перш за все, незалежна юстиція, а також реформаторам всередині країни вкрай необхідна підтримка ззовні. Він вважає, що ЄС і МВФ повинні спільно з українським урядом розробити точний план реформ, від реалізації якого буде залежати міжнародна фінансова допомога.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО