Безсмертний дав невтішний прогноз розвитку ситуації на Донбасі

Поки російський президент Володимир Путін живий, розпочатий ним збройний конфлікт на сході України не буде вирішений.

У цьому переконаний представник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний, пише «Слово і Діло» з посиланням на «24 канал».

«Я переконаний в тому, що цей конфлікт Путін розпалював, і він буде його нагнітати, буде його тримати, поки він буде живий. А поки він живий, доти він при владі. І зрозуміло, що цей логічний ланцюжок буде працювати завжди», – зазначив Безсмертний.

На його думку, Україна разом із західними партнерами повинна змінити підходи до вирішення цього конфлікту. «Ситуація дуже серйозна. І після того, як за одним столом у війні в Сирії опинилися Вашингтон з Москвою, трагізм ситуації ще більше загострився», – додав дипломат.

Безсмертний також заявив, що Україна є частиною великого геополітичного конфлікту, і це було очевидно з самого початку. «І треба зрозуміти, що там, де будуть говорити про Сирію, там, де будуть говорити про Іран, говоритимуть і про Україну», – резюмував він.

Нагадаємо, вчора російський президент Володимир Путін і канцлер Німеччини Ангела Меркель домовилися про продовження переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі в «нормандському форматі».

У коментарі «Слову і Ділу» військовий експерт Іван Якубець заявив, що єдиний варіант вирішення ситуації на Донбасі – повернення до Будапештського меморандуму. Такої ж думки дотримується й військовий історик, експерт з воєнних питань Ігор Лосєв.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО