Томенко розповів, хто керує фракцією «Блоку Петра Порошенка»

Політичне керівництво у фракції «Блоку Петра Порошенка» здійснює Юрій Луценко, а за кадрові, лобістські та фінансові питання несуть відповідальність Ігор Кононенко та Сергій Березенко.

Про це в інтерв’ю «Українській правді» розповів поки ще заступник голови фракції «БПП», народний депутат Микола Томенко, повідомляє «Слово і Діло».

Саме через участь Березенка у керуванні «БПП» Томенко заявив про перетворення фракції «Блоку Петра Порошенка» на фракцію Порошенка-Черновецького.

«Скажімо, є люди з команди Черновецького, які розкидані по різних фракціях. А завданням Кононенка та Березенка є забезпечити голосування інших фракцій. «Вожді» для пошуку 226 голосів займаються лобізмом в інтересах колишніх членів «Партії регіонів» з інших фракцій. Тобто депутатам з інших груп та фракцій легше пролобіювати своє питання, ніж деяким депутатам із «БПП». І ця історія – одна з причин конфліктів у фракції «БПП», – зазначив нардеп.

Говорячи про роль Березенка в управлінні «БПП», Томенко розповів, що той є відповідальним за так звані організаційні питання, які пов’язані з партійною, виборчою та поствиборчою роботою.

«До речі, ще одна проблема Порошенка – це відсутність ідеологічної ідентифікації його партії. Я, наприклад, не знаю: вона лівоцентриська, центриська чи правоцентриська. От, наприклад, для мене як прихильника «українського світу» союзників у Адміністрації Президента чи в партії немає – починаючи з Ложкіна та закінчуючи Кононенком чи Березенком», – додав політик.

Щодо чуток про так звані доплати депутатам «БПП», то, за словами Томенка, відомостей про виплату грошей він особисто не бачив. «Якщо й платять, то невеликій кількості депутатів. До речі, такі доплати точно мають місце в інших фракціях та групах. Натомість багато активних депутатів незадоволені низькою зарплатою, а це означає, що вони, як і загалом більшість депутатів, таких доплат не отримують», – резюмував Томенко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО