Чому «БПП» намагається догодити всім членам коаліції? Експерт

Андрій Горбенкополітолог

Парламентська криза була створена лише для того, щоб партії коаліції могли виторгувати для себе політичні бали.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи інформацію про те, що Олег Ляшко може повернутися до коаліції та делегувати своїх представників до уряду на посади віце-прем'єра й міністра екології.

«Звичайно, це викликано майбутнім голосуванням за зміни до Конституції. Власне, про це й заявляв Яценюк: буде формування нової коаліції. Хоча за фактом це «нова-стара» коаліція, все з тим же складом, але з новим співвідношенням сил», – розповідає Горбенко.

По суті, на його думку, це ситуація, коли всім догодили. Наприклад, сьогодні був реверанс у бік «Самопомочі» з оголошенням перевиборів у Кривому Розі.

За його словами, буде переформатування коаліції з якимись новими коаліційними правилами. Коаліція буде переформатована тими ж партіями, але з іншим співвідношенням сил і Кабміном, а прем'єр залишиться.

«Радикально нічого не зміниться. Вся ця парламентська криза, яку намагалися продемонструвати, була лише для того, щоб виторгувати якісь політичні бали. Так воно й вийшло: «Самопомочі» дали ще раз переобратися, Ляшку – міністерства. Власне, всім догодили», – констатував політолог.

Нагадаємо, що 1 вересня лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про вихід однойменної фракції з коаліції та перехід в опозицію до чинного уряду. Раніше виходом із коаліції неодноразово погрожували представники фракцій «Самопомочі» та «Батьківщини».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО