«Самопоміч» готується переглянути свою участь у коаліції

Читать на русском
Олексій Якубінполітолог

22 січня представники фракції «Самопомочі» висловили невдоволення роботою нинішнього уряду й заявила, що відкликає з посади міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка. Сам Павленко відповів, що вражений таким рішенням, тому що консультацій із цього питання з ним ніхто не проводив, і йти у відставку він не має наміру.

«Самопоміч» готується переглянути свою роль у коаліції і для «БПП» відкликання Павленка було останнім попередженням.

«Самопоміч» готується до того, щоб переглянути свою участь у чинній коаліції, тим більше, що зараз постало питання щодо голосування за зміни до Конституції, а вони активно критикують запропоновані поправки», - вважає експерт.

На його думку, відкликання Павленка є свого роду останнім попередженням «Самопомочі» в першу чергу «БПП» та Президенту, а певною мірою й «НФ»: якщо до нас не будуть прислухатися, з нами не будуть торгуватися, то ми виходимо з коаліції. «Самопоміч» хоче, щоб враховувалися її інтереси в контексті просування окремих людей до різних відомств.

«Павленко просто став жертвою цієї ситуації», – відзначив політолог.

Але за фактом, за словами Якубіна, від перебування Павленка на посаді міністра особливої користі не було. Незважаючи на реформістські заяви, він мало що зміг реально зробити для того, щоб аграрна галузь посилила потенціал у контексті промислового елемента. Навпаки – минулого року ми навіть втратили деякі елементи участі ринку в ЄС, незважаючи на симетричне існування ЗВТ.

Зазначимо, що незважаючи на періодичні заяви про вихід із коаліції, влітку минулого року голова фракції, нардеп Олег Березюк пообіцяв, що «Самопоміч» залишиться в складі коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: