Жеваго «забув» проголосувати за обіцяний закон про оборонне замовлення

Народний депутат України Костянтин Жеваго був відсутній на засіданні Верховної Ради, на якому розглядалося питання внесення змін до закону про державне оборонне замовлення.

Це зафіксувало «Слово і Діло», перевіряючи стан виконання його обіцянки щодо відродження системи державних замовлень у сфері оборони, яку він дав ще перед парламентськими виборами восени 2014 року.

Відновлення системи державного оборонного замовлення було одним із пунктів передвиборчої програми Жеваго, який у Верховній Раді представляє 150-й виборчий округ, що в Полтавській області.

Сьогодні, 26 січня, український парламент ухвалив проект закону «Про внесення змін до Закону України «Про державне оборонне замовлення», який передбачає вдосконалення механізму формування основних показників державного оборонного замовлення, а саме: застосування норми про те, що закупівля озброєння та військової техніки, зброї та боєприпасів, а також їхні модернізація та ремонт мають здійснюватися виключно згідно з оборонним замовленням.

Проте, як з'ясувало «Слово і Діло» за допомогою реєстраційної системи Верховної Ради, сам Костянтин Жеваго на сьогоднішньому засіданні парламенту був відсутній.

Оскільки особистого внеску у вигляді голосування за такий важливий для України законопроект Жеваго так і не зробив, «Слово і Діло» надає цій його обіцянці статус «не виконано».

Нагадаємо, раніше в аналогічній ситуації опинився інший нардеп – Олег Ляшко. Лідер «Радикальної партії» так і не надіслав депутатського запиту до Міноборони щодо закупок військової техніки.

Загалом Костянтин Жеваго не виконав іще жодної обіцянки з 27, зареєстрованих «Словом і Ділом». Ознайомитися з тим, як працюють його колеги по парламенту, можна за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО