Оборонне агентство, що не відбулось: як у Мінекономіки «зарубали» чергову обіцянку Яценюка

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провалив обіцянку щодо створення в Україні агентства з питань оборонно-промислового комплексу.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провалив обіцянку щодо створення в Україні агентства з питань оборонно-промислового комплексу.

Відповідну заяву голови уряду «Слово і Діло» зафіксувало ще 11 грудня 2014 року.

На виконання цього зобов'язання прем'єр мав більш ніж достатньо часу, однак на сьогодні подібне агенство не тільки не сформоване, але й не планується до створення.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк заявив, що в Україні буде створено держагентство з оборонно-промислового комплексуСказано 11 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Річ у тім, що ідею прем'єр-міністра визнали недоцільною в Міністерстві економічного розвитку й торгівлі, куди Кабмін направив відповідну пропозицію Яценюка на вивчення. У МЕРТ порахували: агентство стане лише черговою бюрократичною установою, яка не додасть економічної ефективності вітчизняному оборонно-промисловому комплексу. Про це йдеться в листі прес-служби Мінекономіки від 27 листопада 2015 року.

«Слово і Діло» не береться оскаржувати обґрунтованість оцінки Міністерства економіки, однак констатує: не без втручання МЕРТ ще одна обіцянка прем'єр-міністра отримує статус «не виконано».

З цією та іншими обіцянками Арсенія Яценюка можна ознайомитись у профілі прем'єра на нашому сайті. Рівень відповідальності його колег по уряду можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, як повідомили сьогодні в Міністерстві оборони України, фінансовий ресурс відомства у 2016 році зріс на 16%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: