Квіташвілі спромігся провести тендери із закупівлі ліків від рідкісних хвороб

Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі виконав обіцянку щодо проведення у 2015 році тендерів із закупівлі ліків для пацієнтів, хворих на рідкісні хвороби.

Таке зобов'язання очільника МОЗу «Слово і Діло» зафіксувало ще 1 червня минулого року.

«Ми хочемо вийти на виробників, ми хочемо цей процес зробити абсолютно відкритим. Вже працює клінічна група, яка робить номенклатуру. Скоро запустимо вже процес оголошення торгових тендерів...», – заявив на початку літа Квіташвілі.

Щоправда, на ділі міністру та його команді знадобилося немало часу: з моменту оголошення обіцянки до фактичного проведення закупівель минуло майже півроку. Менше з тим, 5 листопада «Слово і Діло» з'ясувало, що процес закупівлі ліків для хворих на рідкісні хвороби через міжнародні організації перебуває на завершальній стадії, а вже 6 листопада 2015 року МОЗ України та британське закупівельне агенство Crown Agents підписали договір на закупівлю ліків та медичних препаратів на суму понад 750 млн гривень.

11 грудня офіційним листом у редакцію «Слова і Діла» в Міністерстві охорони здоров'я підтвердили: відомство провело централізовану закупівлю препаратів для пацієнтів із рідкісними хворобами.

Таким чином, Олександр Квіташвілі вже має 7 виконаних обіцянок із 30, зареєстрованих системою народного контролю «Слово і Діло». Порівняти результати роботи міністра з тим, як працюють його колеги по уряду, можна за посиланням.

Нагадаємо, що в Києві з 16 січня (а пізніше – й у низці інших міст України) оголошено карантин через високу захворюваніть на грип. Незважаючи на те, що, за словами Квіташвілі та чиновників на місцях, епідемії каліфорнійського грипу в країні немає, кількість хворих на нього в останні дні різко зросла.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО