Сьогодні активісти блокади Криму залишать свої блокпости – Іслямов

Командир штабу громадянської акції по блокаді Криму, власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов заявив, що сьогодні опівдні активісти даної акції залишать свої блокпости.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Крим. Реалії».

За словами Іслямова, активісти вирішили покинути свої блокпости на адміністративному кордоні з Кримом через набуття чинності постанови Кабміну про заборону торгівлі з окупованим півостровом.

«Вийшла постанова Кабміну, за якою вже неможливо перевезти вантажі на окуповану територію, точно також - завезти вантажі з окупованої території. Воно нас майже влаштовує, тому ми зараз не вважаємо за потрібне далі продовжувати в такому посиленому форматі, як зараз. Ми зараз переформатуємо блокаду», – заявив він.

Як стверджує Іслямов, активісти йдуть зі своїх блокпостів, але продовжать роботу з правоохоронцями для спільного огляду автомобілів.

Крім того, власник ATR повідомив, що на базі штабу громадянської акції по блокаді півострова Крим створюється громадянська організація, яка пізніше спільно з українськими прикордонниками буде займатися функціями спостереження на блокпостах.

«Активісти будуть безпосередньо на території КПВВ і в тому форматі, як я вам зараз сказав», – додав він.

Нагадаємо, 16 грудня 2015 року Кабінет міністрів України ухвалив рішення про обмеження товарообігу з тимчасово окупованих Кримом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО