Кримчани помстилися за енергоблокаду, відключивши газ Генічеську

Читать на русском
Місто Генічеськ на півдні Херсонської області перестало отримувати реверсний газ із території окупованого Криму.

Місто Генічеськ на півдні Херсонської області перестало отримувати реверсний газ із території окупованого Криму.

Про це сьогодні повідомив голова правління ПАТ «Херсонгаз» Альберт Зангієв, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Через нестачу газу тиск у комунальній мережі сильно знизився, в місті організовано чергування транспорту для доставки людей до пунктів обігріву.

Енергетики кажуть, що попереджали жителів про таку небезпеку, й пов'язують перекриття реверсу газу районному центру з енергетичною блокадою Криму.

«До минулого року подача з півострова була. Інформація йшла давно. Ми інформували населення з січня 2015 року про те, що можуть бути складності з подачею газу в опалювальний період 2015-2016 років. Хтось прислухався з абонентів, хтось не зміг в силу різних обставин... Цього року, на превеликий жаль, такого реверсу немає. Щоб мати можливість домовлятися щодо реверсу газу, потрібні певні політичні умови. На сьогоднішній момент для того, щоб розмовляти, нам потрібно буде вирішити певні питання – такі як подача електроенергії в Крим», – зазначив Зангієв.

У США не підтримують ідею блокади Криму – ЧалийНадзвичайний і повноважний посол України у США Валерій Чалий заявив, що в Америці закликають припинити блокаду Криму.

Виходів із ситуації голова правління ПАТ «Херсонгаз» бачить ліше кілька: або домовитися з окупаційною владою Криму про розблокування газових сховищ на території півострова, або будувати газогін в обхід анексованої республіки, або ж перевести місто на альтернативні джерела енергії.

На цю мить без газу в Генічеську залишається 1521 абонент у 45-ти багатоповерхових будинках від 2 до 5 поверхів і 271 абонент у приватному секторі. Роботи з підключення тривають.

Нагадаємо, 31 грудня на адмінкордоні з Кримом була підірвана чергова електроопора, що призвело до часткового знеструмлення республіки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: