Експерт: в Україні немає місця Симоненку, його доля – пенсія в Росії

Олексій Голобуцькийполітолог
Олександр Палійполітичний експерт

Сталося те, що мало статися років 20 тому. Комуністична партія, яка перейшла на бік сепаратистів, мала отримати по заслугах.

Про це «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Олексій Голобуцький, коментуючи постанову суду про заборону Комуністичної партії в Україні.

«Роль цієї партії в історії нашої країни нарешті отримала адекватну оцінку», – заявив експерт.

За його словами, це дуже позитивний факт для справжнього лівого руху в Україні.

«Нарешті буде розчищено поле від «політичних мастодонтів», які повністю приватизували цей майданчик, і при цьому ніколи не мали жодного стосунку до лівого руху, тому що ностальгія за СРСР і справжня боротьба за права трудящих – два різних поняття, які не стосуються одне одного», – сказав Олексій Голобуцький.

На думку експерта, Петро Симоненко підтвердив своєю позицією, що він ніколи не був самостійним гравцем.

«Він підігравав будь-якій владі в Україні та був партнером КПРФ, яка є одним із стовпів путінського режиму. У нинішній Україні немає місця такому політику, і не буде», – підсумував він.

Політичний експерт Олександр Палій заявив, що Комуністичної партії вже давно немає: «Вона виродила себе з корупційних грошей, які отримував Симоненко від олігархів. Подальша його доля – пенсія в Росії. Йому можуть дати якусь медаль «За успішне саботування вступу України до НАТО та ЄС», але в Україні йому місця вже немає».

Нагадаємо, справа про заборону Комуністичної партії України триває з червня минулого року. Окружний адміністративний суд, який розглядав позов Мін'юсту, відкладав розгляд заборони КПУ багато разів. Наприкінці жовтня суд заборонив діяльність Компартії (оновленої).

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО