Кабмін і депутати знайшли компроміс у питанні Податкового кодексу – Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков стверджує, що Кабмін, керівники парламентських фракцій і Президент прийшли до компромісу в питанні нового Податкового кодексу України.

Про це Аваков заявив під час публічного річного звіту керівників міністерств у вівторок, передає «Слово і Діло».

«Постійні консультації з керівниками фракцій, з міністрами, з Президентом України... ми знайшли баланс цього компромісу, який, сподіваюся, сьогодні буде закріплений на Раді реформ. Ми покладемо край цим спекуляціям», – заявив глава МВС, коментуючи ситуацію з Податковим кодексом, без якого не може бути ухвалений Бюджет країни на 2016 рік.

На думку Авакова, варіант, запропонований Міністерством фінансів, є оптимальним з точки зору підтримки України міжнародними фінансовими організаціями. Водночас уряд розуміє прагнення депутатів знизити податкове навантаження на населення й бізнес і готовий іти на поступки.

«Вже кілька днів іде дуже щільний діалог на предмет вироблення моделі Податкового кодексу, який би забезпечив зниження податкового тиску на бізнес і підприємців, і на людей, які платять податки – для того, щоб знайти баланс між поповненням Бюджету в країні, що воює, і зниженням податкового тиску. Той проект, який запропонувала Яресько, є базовим і оптимальним, його підтримують міжнародні фінансові організації», – зазначив він.

Нагадаємо, що на цей момент на розгляд депутатів пропонується 2 проекти Податкового кодексу України – авторства фахівців Міністерства фінансів та профільного комітету Верховної Ради. В той час, як «Народний фронт» підтримує урядову ініціативу, у «Блоці Петра Порошенка» заявили, що проголосують лише за Кодекс, запропонований депутатом Ніною Южаніною.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО