Розенко: після податкової реформи всі соціальні фонди в Україні стануть збитковими

Читать на русском
Міністр соціальної політики України Павло Розенко виступає проти зниження ставки єдиного соціального внеску до 20%, передбаченого податковою реформою Мінфіну.
Павло РозенкоФото: "УНІАН"

Міністр соціальної політики України Павло Розенко виступає проти зниження ставки єдиного соціального внеску до 20%, передбаченого податковою реформою Мінфіну.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

«Якщо в цьому році, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні, дефіцитним у нас був лише Пенсійний фонд, то в разі схвалення податкової реформи, у якій буде передбачене зниження ЄСВ до 20%, дефіцитними стануть усі фонди соціального страхування», – заявив Розенко журналістам у п'ятницю.

Зокрема, за підрахунками відомства, дефіцит Пенсійного фонду складе 120 млрд грн, Фонду соціального страхування (новоутвореної установи, до якої увійшли Фонд страхування від нещасних випадків та Фонд страхування з тимчасової втрати працездатності) – 9,37 млрд грн, Фонду страхування на випадок безробіття – 5,673 млрд грн.

«Жодна реформа, в тому числі й податкова, не повинна призвести до зниження соціальних стандартів і впроваджуватися за рахунок скорочення соціальних програм. Тому, щоб забезпечити вчасні і в повному обсязі соціальні страхові виплати – пенсії, допомогу з безробіття, лікарняні тощо – весь дефіцит страхових фондів, який неминуче виникне після зниження ЄСВ, потрібно буде компенсувати з Державного бюджету України», – констатував міністр.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вже писало про те, що міністр не зміг вплинути на темп злиття дублюючих фондів соціального страхування, утримання яких завдавало збитків Бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: