Луценко хоче окрему судову палату для розслідування злочинів на Майдані

Лідер парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко переконаний, що справи Євромайдану врятує окрема судова палата.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Українську правду».

«Судовій системі потрібно запропонувати створити спеціальну палату з розслідування злочинів на Майдані. Я пораджу Президентові скористатися своїм конституційним правом на реорганізацію судів і спробувати знайти юридично вивірений шлях, щоб створити спеціальну судову установу, можливо, навіть із суддів-добровольців, яке б негайно зайнялося цією справою», – заявив Луценко.

На його переконання, це необхідно для того, щоб ці справи «не лежали по півроку в судах».

«Бо часу терпіти судові процеси, наприклад, у тому варіанті, як проходять над тим же Єфремовим (лідером фракції «ПР» у Верховній Раді минулого скликання Олександром Єфремовим – Ред.), який, перебуваючи під домашнім арештом, щодня бігає на фіззарядку в Ботанічний сад з дев'ятьма охоронцями, і вже четвертий місяць вивчає своє звинувачення, в країні немає», – підкреслив він.

Зазначимо, що ще будучи кандидатом у президенти, Петро Порошенко ініціював створення міжнародної слідчої комісії з розслідування вбивств демонстрантів на Майдані, а пізніше пообіцяв притягнути до відповідальності суддів, які упродовж 2014 року покривали підозрюваних у причетності до розправи над Майданом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО