Калєтніку вже після Майдану дали вивести з України майже 80 млн грн

Читать на русском
Колишній народний депутат та віце-спікер парламенту, оголошений у розшук наприкінці 2014 року, встиг після перемоги Революції Гідності вивести з України до Росії кошти в розмірі 79,12 млн грн.
Фото: ukrafoto.com

Колишній народний депутат та віце-спікер парламенту Ігор Калєтнік, оголошений у розшук наприкінці 2014 року, встиг після перемоги Революції Гідності вивести з України до Росії кошти в розмірі 79,12 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 30 вересня 2015 року.

В ухвалі йдеться про те, що в результаті проведеної Нацбанком виїзної перевірки «Раффайзен Банку Аваль» виявлено свідчення переказу довіреною особою нардепа-втікача Калєтніка коштів у розмірі 66,47 млн грн. Переказ був здійснений 17 березня 2014 року на рахунок одного з родичів Калєтніка у Москві.

Лікарчук підозрює, що Одеську митницю віддали кумам КалєтнікаПерший заступник начальника Одеської митниці Лариса Ареф'єва отримала свою посаду завдяки зв'язкам її чоловіка з кумом екс-голови митниці Ігоря Калетніка.

Подальше розслідування встановило, що раніше, 14 березня, ця ж сама довірена особа перевела на рахунок того ж таки «родича Калєтніка» ще 12,65 млн грн. Таким чином, сума виведених з України коштів на рахунок загадкового родича екс-нардепа в 2014 році становить щонайменше 79,12 млн грн.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура запідозрила родину колишнього нардепа в отриманні незадекларованих прибутків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: