Німеччина виділила Україні €48 млн безповоротних коштів

Загальна сума фінансової допомоги, яку Україні надав уряд Німеччини, становить €136 мільйонів.

Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Німеччина надає Україні €136 млн у рамках технічного співробітництва. З цієї суми €88 млн – кредитна допомога, і €48 млн – це грантова допомога, безповоротні кошти», – сказав Абромавичус після підписання протоколу про співпрацю між німецьким та українським урядами.

Він також розповів, що в рамках співпраці Німеччина підтримає децентралізацію та розвиток міст.

Своєю чергою, керівник департаменту федерального міністерства розвитку та співробітництва Андрегас Гіс зазначив, що цього року обсяг допомоги від Німеччини Україні збільшився.

«За минулий рік допомога з боку Німеччини збільшилася втричі – до €96 млн, а на поточний рік ми провели переговори про суму вже €136 млн», – сказав Гіс.

Нагадаємо, сьогодні міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус і директор департаменту двостороннього співробітництва федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Андреас Гіс зробили ще один крок щодо співробітництва між країнами. Між урядами двох країн був підписаний протокол про співпрацю в галузі розвитку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО