Україна щойно вилізла з болота, але не збирається зупинятися – Абромавичус

Читать на русском
Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус вважає, що Україна щойно вилізла з болота і їй потрібно продовжувати проводити реформи.

Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус вважає, що Україна щойно вилізла з болота і їй потрібно продовжувати проводити реформи.

Про це він заявив на презентації рейтингу від Світового банку Doing Business-2016, передає «Слово і Діло».

«Ми маємо високі позиції з дозволів на будівництво. Аплодувати собі не будемо: ми щойно вилізли з болота, йдемо далі», – сказав міністр.

Абромавичус розповів, яким буде ВВП України через 20 роківУкраїнський ВВП через 20 років досягне $500 млрд, у той час як за підсумками 2015 року він складе близько $85 млрд.

За його словами, не всі ініціативи уряду пройшли до Верховної Ради України, тому Абромавичус прогнозує ще більше зростання України в рейтингу в 2016 році. Також він повідомив, що його міністерство подає до Ради декілька груп законопроектів із приваблення інвестицій.

«Ці законопроекти стосуватимуться оподаткування, дозвільної системи, приватизації... За два роки роботи уряду маємо увійти в топ-50. Це реально», – наголосив Абромавичус.

Водночас представник Міжнародної фінансової корпорації (далі МФК), керівник регіонального представництва Руфат Алімарданов вважає, що у 2016 році Україна може зробити ривок за рахунок експорту.

«109 місце за зручністю експорту. Було гірше. Новації на 20% посилять пропускну здатність портів», – заявив Алімарданов.

Як стверджує керівник регіонального представництва, інвестори жаліються на корупцію і малий темп реформ, але МФК готова залучати інвесторів. За його словами, МФК вже долучилася до інвестицій, зокрема, спільно з «Райффайзен Груп» до агропромислового комплексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: