Яресько просить у МВФ удвічі більше коштів, ніж той пропонує

Міністр фінансів України Наталя Яресько звернулася до Євросоюзу, США та інших міжнародних кредиторів із проханням подвоїти фінансову допомогу Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Яресько зазначила, що 40 млрд доларів, передбачених Міжнародним валютним фондом у рамках програми фінансової допомоги, Україні не вистачить на підтримання фінансової стабільності.

«Україна вже зробила багато, щоб довести міжнародним партнерам, що з труднощами, але ми все ж стоїмо на ногах. Я вважаю, що це свідчить про те, що міжнародним партнерам слід було би простягнути нам руки», – заявила міністр фінансів України.

При цьому Яресько підкреслила, що в питанні реструктуризації зовнішнього боргу позиція українського уряду незмінна, й Москві не слід очікувати від Києва спеціальних умов за своїми євробондами на 3 млрд доларів. «Росії слід приєднатися до більшості кредиторів і прийняти умови реструктуризації боргу», – зазначила вона.

Нагадаємо, раніше МВФ підтримав запропонований Нацбанком компромісний варіант розв'язання проблеми реструктуризації валютних кредитів населення України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО