У МВФ змінили думку щодо реструктуризації валютних кредитів українців

Читать на русском
МВФ підтримав ініціативу НАБУ щодо шляхів вирішення проблеми реструктуризації іпотечних кредитів фізичних осіб в іноземній валюті.

Міжнародний валютний фонд підтримав ініціативу Незалежної асоціації банків України щодо шляхів вирішення проблеми реструктуризації іпотечних кредитів фізичних осіб в іноземній валюті.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає «Слово і Діло».

«Міжнародний валютний фонд попередньо підтримав пропозицію банківської спільноти врегулювати питання за допомогою зазначеного законопроекту, адже його ініціаторами є самі банки, які таким чином демонструють добру волю та бажання вирішити проблему валютних кредитів фізичних осіб саме у такий спосіб», – йдеться в повідомленні прес-служби.

Реструктуризація валютних кредитів обійдеться Україні дорожче, ніж фінансування армії й МВС – ЯреськоПотенційні втрати банківської системи в разі набуття чинності законом про реструктуризацію валютних кредитів сягають майже 100 млрд грн.

Як стверджує перший заступник глави НБУ Олександр Писарук, МВФ підтримує дві сторони і наголошує, що умови реструктуризації мають розроблятися усіма учасниками. За його словами, відповідна позиція банкірів лягла в основу законопроекту «Про реструктуризацію зобов'язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)».

Крім того, Олександр Писарук додав, що НБУ та Мінфін разом з МВФ найближчим часом мають намір переглянути положення Меморандуму про економічну та фінансову політику в рамках реалізації програми за Механізмом розширеного фінансування та внести до нього відповідні зміни, які корелюватимуть із досягнутими результатами перемовин.

Нагадаємо, 13 липня Міжнародний валютний фонд заявив, що ухвалений Верховною Радою 2 липня закон про реструктуризацію валютних кредитів є ознакою розвороту економічних реформ, розпочатих урядом України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: