Борги України розсварили Росію і МВФ?

Читать на русском
Представники Російської Федерації, як і раніше, не мають наміру вступати в переговори з Україною щодо реструктуризації 3 млрд дол., позичених українськими можновладцями ще за часів Януковича.
Антон Силуанов

Представники Російської Федерації, як і раніше, не мають наміру вступати в переговори з Україною щодо реструктуризації 3 млрд дол., позичених українськими можновладцями ще за часів Януковича.

В Міністерстві фінансів Росії збираються подавати до суду у випадку припинення обслуговування Україною російської частини боргу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Крім того, як зазначив міністр фінансів РФ Антон Силуанов, фінансове відомство планує поставити перед учасниками МВФ питання про спроможність програми фінансування України з боку Фонду.

«Ми будемо звертатися до відповідних судових органів. Також ми, як учасники Міжнародного валютного фонду, ставитимемо це питання перед міжнародною фінансовою організацією – про спроможність тієї програми, яка сьогодні прийнята МВФ щодо України», – заявив Силуанов.

Яресько попросила «Велику сімку» допомогти Україні з газом – ЗМІМіністр фінансів України Наталя Яресько в Анкарі звернулася до представників країн «Великої сімки» з проханням допомогти Україні із закупівлею російського газу.

За словами представника російського уряду, позиція Кремля непохитна: у жодні переговори з Києвом там вступати не збираються і вважають, що борг має обслуговуватись безумовно і в повному обсязі.

«Відносно суверенних боргів, існує особлива процедура врегулювання таких випадків. Ми не будемо вступати в переговори з українським урядом в цій частині і неодноразово заявляли про це. Ми вважаємо, що суверенні борги мають виплачуватися в повному обсязі у відповідні терміни», – констатував Силуанов, додавши, що Росії є на що витрачати кошти, які Україна вимагає реструктуризувати.

Нагадаємо, відповідно до умов реструкутризації, міжнародні кредитори фактично списали Україні 4 млрд дол. боргу.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: