Яресько попросила «Велику сімку» допомогти Україні з газом – ЗМІ

Читать на русском
Міністр фінансів України Наталя Яресько в Анкарі звернулася до представників країн «Великої сімки» з проханням допомогти Україні із закупівлею російського газу.

Міністр фінансів України Наталя Яресько в Анкарі звернулася до представників країн «Великої сімки» з проханням допомогти Україні із закупівлею російського газу.

Про це, посилаючись на власні джерела, повідомила російська новинна агенція ТАСС, передає «Слово і Діло».

Зокрема, джерело агентства повідомило, що в ході зустрічі міністрів фінансів «Великої двадцятки» Яресько зустрілася з представниками G7. «Яресько звернулась до міністрів фінансів «сімки» за фінансуванням на закупівлю російського газу на зимовий період. Жодних рішень прийнято не було», – зазначив співрозмовник російського ЗМІ.

Додамо, що міністр енергетики й вугільної промисловості України Володимир Демчишин 29 серпня вкотре запевнив, що Україна має достатньо ресурсів для проходження зимового періоду. Втім, експерти сумніваються у цьому твердженні.

Про те, що Київ знову матиме проблеми з енергоресурсами, натякнули нещодавно і в Москві, коли після чергового раунду газових переговорів голова правління «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що компанія не буде більше закачувати російський газ в українські сховища, через що взимку без блакитного палива можуть залишитися споживачі в ЄС.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталя Яресько має позитивний досвід переговорів на міжнародній арені. Зокрема, як стало відомо 27 червня, делегація під її керівництвом змогла домовитися з комітетом кредиторів про списання 4 млрд дол. боргу України перед МВФ та відстрочку для виплати решти суми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: