Лукашенко вирішив всерйоз відгородитися від України

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про зміцнення білорусько-українського кордону за допомогою інженерних споруд.

Про це він повідомив у п'ятницю, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми зміцнюємо кордон. Ми його повністю закрили, а зараз зведемо інженерні споруди, щоб миша не проповзла. Ми забезпечимо безпеку своєї країни», – зазначив Лукашенко, коментуючи ситуацію з демаркацією українсько-білоруського кордону.

Також у Мінську побоюються потрапляння на свою територію кримінальних елементів, які, судячи з контексту звернення Лукашенка, пов'язані з війною на Донбасі. Також він торкнувся теми білорусів, що воюють в Україні. «З тими, хто сьогодні воює, ми розберемося, коли вони повернуться в країну. Я всіх попередив, і на законодавчому рівні ми прийняли рішення: якщо ти пішов воювати – це значить вбивати – не важливо, на стороні Донбасу чи проти нього, то ми з тебе спитаємо», – заявив білоруський президент, зазначивши що таких людей – одиниці.

Цікаво, що міжурядовий демаркаційний договір між Україною та Білоруссю вступив в дію ще в 2013 році, проте відповідну постанову уряд Білорусі прийняв тільки в листопаді 2014 року.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло про те, що через урізання коштів на демаркацію українсько-білоруського кордону Україна може опинитися незахищеною з півночі.

Тим часом, рік тому, на самому початку переговорного процесу в Мінську Олександр Лукашенко пропонував Києву допомогу білоруських миротворців на Донбасі, хоча в МЗС України таку пропозицію відразу ж відкинули.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО