Яценюк урізав кошти, виділені на демаркацію кордону з Білоруссю – політик

Читать на русском

Білорусь – союзна держава Росії, де розміщені її війська, тому демаркація кордону та система фортифікаційних споруд має бути створена найближчим часом, незважаючи на те, що уряд Яценюка свого часу урізав видатки на демаркацію кордону.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів український політик, член ВО «Свобода» Юрій Сиротюк.

«Україна мала частину кордону, який був недемаркований, тобто не позначений прикордонним стовпчиком. Відповідно, ці проблеми були з Республікою Білорусь. Також була проблема делімітації з Росією, що стосувалося ділянки кордону в Азовському морі в Крченській протоці», – повідомляє політик.

За його словами, рішення про демаркацію було прийнято вже давно і зовсім не урядом, а Верховною Радою, однак саме Кабмін Яценюка, як міг, відкладав угоду про демаркацію.

«Коли ухвалювався так званий бюджет Яценюка, то саме прем'єр-міністр і уряд забрали кошти, які були виділені на демаркацію кордону і в принципі можна вважати це злочинним кроком уряду Яценюка», – розповідає Сиротюк.

На його думку, зараз уряд просто зобовязаний не лише провести демаркацію, але й звести систему фортифікаційних споруд, оскільки є пряма загроза вторгнення військ країни-агресора з півночі.

Читайте також: У Харківській ОДА визнали, що стіну від Росії будують тільки на словах

Нагадаємо, тільки в листопаді 2013 року був урочисто встановлений перший прикордонний знак на стику держкордонів України й Білорусії. Тоді ж країни заявили про початок демаркації кордонів. Передбачалося, що весь процес займе близько 10 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: