Міністр спорту закликав Шевченка подати у відставку

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов вважає, що після того, як його колега, міністр екології Ігор Шевченко підтвердив факт користування літаком олігарха Онищенка у приватних цілях, він має подати у відставку.

Про це Жданов написав у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Шевченко публічно визнав, що, як міністр, скористався літаком одного із олігархів у приватних цілях. У будь-якій країні Європейського союзу це би одразу призвело до відставки такого високопосадовця. І я особисто закликаю Ігоря Шевченка саме до такого мужнього та відповідального кроку», – заявив очільник Мінмолодьспорту.

За його словами, питання навіть не у можливій корупційній складовій перельоту. «Цього вчинку вимагають європейські політичні традиції та стандарти політичної культури і моралі, до яких ми прагнемо. Це ті цінності, за які ми всі стояли на Майдані», – зазначив Жданов.

Водночас він підкреслив, що війна та різноманітні «розбірки» всередині уряду країни, яка воює – «найкращий подарунок окупантам та нашим ворогам». «Тому, якщо один із міністрів починає публічно критикувати діяльність Кабміну, то він спершу має подати у відставку. І лише після цього отримає право на відповідну критику», – переконаний Жданов.

Як відомо, Кабінет міністрів розпорядився провести перевірку факту перельоту міністра екології та природних ресурсів Ігоря Шевченка з Ніцци до Києва на літаку депутата і газового магната Олександра Онищенка на предмет корупції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО