Міністр Шевченко розповів про конфлікт з Яценюком і Бояркіним

Читать на русском
Глава Мінекології заявив, що розбіжності між ним і прем'єром Арсенієм Яценюком пов'язані в першу чергу з бажанням останнього призначати на посади винятково «своїх» людей.

Міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко заявив, що розбіжності між ним і прем'єром Арсенієм Яценюком пов'язані в першу чергу з бажанням останнього призначати на посади виключно «своїх» людей.

Про це Шевченко розповів в інтерв'ю LB.ua, передає «Слово і Діло».

Як приклад міністр навів ситуацію з Державною службою геології і надр, коли тимчасово виконуючим обов'язки голови служби був незаконно (на думку Шевченка) призначений Микола Бояркін. «Відбувається політичний тиск з боку прем'єр-міністра, щоб розставляти своїх людей, в тому числі і в моїй системі, на що я не згоден», – говорить Шевченко.

Він пояснив, що виконуючим обов'язки голови служби, згідно із законом, може бути тільки хтось із заступників, а на момент призначення Бояркіна жодного заступника у відомстві не було.

«Вже півроку прем'єр не погоджує жодної кандидатури, яку я вношу на цю посаду, а працює Бояркін. Напевно, він виконує якісь особливі доручення секретаріату Кабміну», – зазначив глава Мінекології.

Шевченко також розповів, що посаду міністра екології пообіцяли лідеру «Радикальної партії» Олегу Ляшку. Про це ще в січні цього року сказав сам Ляшко, уточнив Шевченко. Але, як відомо, крісло глави екологічного відомства – квота «Батьківщини». Більше того, за даними джерел, після голосування за відставку Наливайченка «Батьківщині» пообіцяли залишити за ними посаду міністра екології.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: