Шевченко має сам піти у відставку після своєї брехні – експерт

Читать на русском

Спеціаліст проаналізував ситуацію з поїздкою міністра екології Ігоря Шевченко в Ніццу, яку він напередодні заперечував, але врешті-решт підтвердив її факт.

Ця поїздка компрометує й самого міністра, й в цілому нашу країну. Після того, що сталося, Шевченко має вибачитись та піти у відставку.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів юрист Володимир Яблонський, аналізуючи ситуацію з поїздкою міністра екології Ігоря Шевченко до Ніцци, яку він напередодні заперечував, але врешті-решт підтвердив її факт.

«Перший момент у тому, що це навіть не відрядження, а приватна поїздка. Другий – чиїм літаком він літав до Ніцци. Всі знають, хто такий Онищенко й за якого режиму він працював. Навіть якщо міністр їде у відрядження, а це чиновник набагато нижчого рівня, значить, по-перше, має бути наказ від керівництва, він має отримати певні кошти на робочу поїздку. Тобто має бути зафіксовано, з яким завданням він туди їде», – пояснює експерт.

За його словами, така поїздка компрометує й самого міністра, й в цілому нашу країну.

«Враховуючи ситуацію загалом, міністр навіть має вибачитись перед українським суспільством, Кабінетом міністрів та подати у відставку. Це ганьба, що є такі міністри, коли йде війна з корупцією, коли країна воює, а міністр може собі таке дозволити», – вважає юрист.

Під час пожежі на нафтобазі під Києвом міністр екології Ігор Шевченко літав на курорт до Ніцци приватним літаком позафракційного нардепа Олександра Онищенка, заявив лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко. Того ж дня Шевченко заявив, що не їздив у відпустку до Ніцци, назвавши Ляшка брехуном.

Однак учора, 18 червня, міністр Шевченко таки визнав, що літав до Ніцци приватним літаком Онищенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: