Зеленський анонсував нову українську морську стратегію: що відомо

Читать на русском
Україна наразі працює над новою стратегією для держави на морі - Українською морською стратегією.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні працюють над новою морською стратегією, незабаром вона буде затверджена на РНБО.

Про це український лідер повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Незабаром ця стратегія буде затверджена на РНБО - зараз триває фіналізація її пунктів. Чітко розуміємо, що війна змінила розстановку сил у всьому нашому Чорноморському регіоні, і російський флот у цій акваторії більше ніколи не домінуватиме», - наголосив президент.

Згідно зі словами Зеленського, під час розробки стратегії вони закріплюють наші інтереси, враховують нові технологічні можливості України та наші нові відносини з партнерами.

«Україна завжди тепер буде такою державою, яка здатна захищати власні інтереси на морі, транспортні артерії та інтереси наших союзників і партнерів. Я вдячний усім нашим людям, які це забезпечують. ВМС України, всі задіяні оборонні та безпекові структури та оборонна промисловість - державні та приватні компанії, які працюють заради української сили», - додав керівник держави.

Як відомо, українські морські безпілотники «Magura» змусили флот рф відступити на віддалені бази. Наразі Україна вдосконалюється, щоб подолати будь-яку оборону росіян.

Наразі країна-агресор вважає Азовське море безпечнішим для своїх суден, ніж Чорне через закриту Керченську протоку і наявність цивільних кораблів.

Нагадаємо, Зеленський анонсував нові програми для допомоги українцям в умовах дефіциту електрики.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: