Німецька компанія передасть Україні систему ППО Frankenstein

Читать на русском
Німецька компанія Rheinmetall передасть Україні новий танк ППО Frankenstein. Механізм здатний швидко боротися із роями безпілотників.
Фото: Rheinmetall

Німецька збройова компанія поставить в Україну новий танк ППО «Франкенштейн», призначений для знищення російських безпілотників і ракет.

Про це повідомляє Telegraph.

Компанія Rheinmetall розповіла, що встановлює свою найсучаснішу зенітну систему Skyranger на корпуси танків Leopard 1 часів холодної війни, створюючи новий механізм для зміцнення оборони України.

«Є ще багато бойових танків Leopard 1, на шасі яких ми могли б встановити систему Skyranger з автоматичною гарматою калібру 35 мм», — сказав Бйорн Бернхард, керівник наземних систем Rheinmetall.

Rheinmetall лише нещодавно розробили систему Skyranger, яка може похвалитися датчиками з 360-градусним баченням поля бою, здатними боротися з роями безпілотників.

«Ми плануємо довгострокову допомогу Україні. Ми не просто постачаємо обладнання, ми показуємо, що будемо на полі бою постійно і підтримуватимемо Україну»,– додав Бернхард.

Нагадуємо, нещодавно Канада оголосила, що надасть Україні 15,4 млн доларів на відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури. Крім того, 1,46 мільйона доларів піде на підтримку безпечної та надійної експлуатації ядерних об'єктів в Україні.

На інфографіці «Слово і діло» можна детально ознайомитись з усією допомогою, яку згодом отримає Україна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: