У ВМС пояснили, чому знизилася важливість знищення Кримського мосту

Читать на русском
Речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів, чому знищення Кримського мосту зараз не дасть потрібного ефекту.
novynarnia.com

Знищення Кримського мосту зараз уже не дасть того ефекту, який міг бути на початку вторгнення рф. Сьогодні тактико-стратегічне значення моста у війні зменшується.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в інтерв'ю РБК-Україна, опублікованому в понеділок, 17 червня.

Кримський міст: будівництво та руйнування «законної військової цілі №1»Україна планує нову атаку на Кримський міст, пишуть ЗМІ. На інфографіці – основні події за час його існування.

За його словами, менше чверті загального навантаження несе Кримський міст зараз.

«Решта йде по поромній переправі, по якій нещодавно був нанесений удар. Тому цей міст уже такого тактично-стратегічного значення не має після тих пошкоджень, які він отримав внаслідок спільної операції СБУ і ВМС з атакою дронів», – пояснив Плетенчук.

Він додав, що зараз частково забезпечення окупаційних військ на Півдні йде з Ростова, проте основним маршрутом була поромна переправа до Криму.

Нагадаємо, у травні цього року ЗМІ повідомили про те, що росія більше не використовує Кримський міст для перевезення зброї.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш заявив, що наші фахівці вже знають, куди бити, щоб знищити Кримський міст, але для удару по об'єкту необхідно дочекатися вдалого моменту.

Британські розвідники проаналізували нові способи окупантів захистити Кримський міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: