До кінця липня ситуація в українській енергосистемі лишатиметься важкою – Укренерго

Читать на русском
Важка ситуація в енергосистемі України передбачається до кінця липня. Відключень світла буде більше.
Фото: rbc.ua

До кінця липня в Україні прогнозується важка ситуація в енергосистемі. Тому відключення світла можуть бути жорсткішими у наступні кілька тижнів.

Про це заявив голова «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі «Суспільного».

Масовані удари по українській енергетиці: яку допомогу обіцяли союзникиПісля початку нової хвилі ударів рф по енергосистемі допомогу Україні для відновлення обіцяли США, Німеччина, Британія, Швеція та інші країни.

За його словами, уже в понеділок, 17-го числа, будуть обмеження подачі електрики. Так продовжуватиметься, орієнтовно, до кінця липня. Це пов'язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій.

Так, українцям слід готуватися до відключень від 11:00 до 23:00, але це не означає повну відсутність електроенергії протягом цього часу.

«Така ситуація триватиме, орієнтовно, до кінця липня. Це пов’язано з особливостями ремонту на енергоблоках атомних електростанцій. Тому треба готуватися до того, що десь місяць-півтора графіки відключень будуть з нами, будуть присутніми у нашому житті. І вони можуть бути, особливо у вечірні години, в години пікового споживання, скажімо так – досить суттєвими», – сказав Кудрицький.

Нагадаємо, по всій Україні 17 червня обленерго застосовуватимуть графіки відключень світла з 8 до 24 години.

Також повідомлялося, що взимку українцям можуть давати світло на п'ять-шість годин на день.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: