Стало відомо, коли Україна отримає перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених активів рф

Читать на русском
Глава Єврокомісії назвала терміни конфіскації 1,5 млрд. євро доходів від російських активів на користь України.
фото Єврокомісія/Facebook

Перші 1,5 млрд євро доходів від заморожених російських активів буде переведено на рахунки України вже у липні.

Про це повідомила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у вівторок у Берліні на Конференції з відновлення України.

Російські активи: скільки коштів та в яких країнах замороженоНа Заході після початку повномасштабної війни були заблоковані сотні мільярдів російських активів. У яких країнах та скільки – на інфографіці.

«Близько 1,5 млрд євро непередбачених доходів будуть доступними вже в липні - 10% піде на реконструкцію та відновлення, великий відсоток - на оборону», - сказала фон дер Ляйєн.

Президентка Єврокомісії також повідомила, що на цьому тижні на саміті Великої сімки учасники обговорюватимуть, як Україна ще швидше зможе отримати більше користі від заморожених російських активів.

Крім того, фон дер Ляйєн нагадала, що цього місяця Україна отримає 1,9 млрд євро за програмою UkraineFacility.

Нагадаємо, у травні Єврокомісія ухвалила рішення про передачу Україні прибутку від російських активів. Наприкінці травня президент Естонії підписав закон про конфіскацію заморожених активів рф на користь України.

У червні президент США Джо Байден та президент Франції Еммануель Макрон підтримали передачу Україні доходів від заморожених російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: