САП наприкінці червня скерує до суду справу екснардепа Долженкова

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування до суду обвинувального акту.
фото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 27 червня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Олександра Долженкова про незаконне отримання компенсації за оренду житла в Києві.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 7 червня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з розслідуванням, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити у кримінальному провадженні стороні захисту, а саме: підозрюваному (Долженкову – ред.), захиснику підозрюваного, а також іншим захисникам підозрюваного у разі набуття ними повноважень захисників у кримінальному провадженні, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у даному кримінальному провадженні до 27 червня 2024 року включно, після спливу якого сторона захисту буде вважатися такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів вказаного кримінального провадження», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повторно повідомили про підозру екснардепу Олександру Долженкову. За версією слідства, він з квітня 2015 по грудень 2018 року незаконно одержав із бюджету Апарату Верховної ради компенсацію за винайм житла, яку призначали народним депутатам, які не мали власних помешкань у столиці. Депутат приховав наявність власної квартири на Печерську і за майже два з половиною роки незаконно отримав на картку 700,28 тис. грн. Лише після виходу журналістського розслідування програми «Схеми» депутат відмовився від одержання цих виплат. Нещодавно слідство у справі завершили.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: