ВАКС затвердив угоду з двома фігурантами справи порту «Чорноморськ»

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав угоду з прокурором, на яку пішли два фігуранта справи про спробу впливу на керівника порту.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості з начальницею служби комерційної роботи, майна та оренди державного підприємства «Морський торгівельний порт «Чорноморськ» Оленою Новічковою та експозаштатним радником директора цього порту Олександром Булавченком про зловживання впливом.

Таке рішення 6 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та обвинуваченою (Новічковою – ред.) у кримінальному провадженні. (Новічкову – ред.) визнати винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28 частиною 2 статті 369-2 КК України... Затвердити угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та обвинуваченим (Булавченком – ред.) у кримінальному провадженні. (Булавченка – ред.) визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28 частиною 2 статті 369-2 КК України», – йдеться в рішенні.

Обом обвинуваченим призначили покаранням по 42 500 грн штрафу. Також, за умовами угоди, воно зобов'язалися співпрацювати з прокурором САП та перерахувати на потреби Збройних сил України по 1 млн грн кожен. Крім того з них солідарно стягнуть 34 322 грн процесуальних витрат.

Раніше НАБУ і САП викрили трьох осіб на спробі впливу на керівника порту «Чорноморськ».

Нагадаємо, колишнього в.о. директора порту «Чорноморськ» Ігоря Шевченка разом із посередником викрили на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. За версією слідства, керівник порту «Чорноморськ» та його посередник Дмитро Травінов висловили пропозицію до представника приватної компанії надати неправомірну вигоду у розмірі 250 тисяч доларів. Як відомо, НАБУ оголосило Травінова у розшук.

Ці гроші вони вимагали за схвалення кредитором в особі ДП «МТП «Чорноморськ» плану санації боржника – приватної фірми, справа про банкрутство якого розглядається в одному із господарських судів. Схвалення плану санації за умови затвердження її судом надало би змогу компанії-інвестору, у представника якої вимагали неправомірну вигоду, відновити господарську діяльність на території порту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: