Зеленський про передачу Україні додаткових Patriot: очікуємо на позитивний результат

Читать на русском
Україна незабаром може отримати ще кілька систем протиповітряної оборони Patriot, заявив Зеленський.
Фото: Getty Images

Україна незабаром може отримати ще кілька систем протиповітряної оборони Patriot.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у ході спільної пресконференції з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Посилення протиповітряної оборони України: чим цього року допомогають союзникиУкраїна терміново потребує посилення ППО. Які системи цього року передали чи обіцяли передати союзники.

Він розповів, що на даний момент влада веде переговори про постачання ще двох-трьох комплексів зі США та європейськими країнами.

«Поки не хочу говорити, з ким саме з Європи, бо чекаємо на підтвердження тих рішень. Очікуємо на позитивний результат найближчим часом щодо двох-трьох систем», – заявив Зеленський.

Він також подякував уряду Німеччини за передачу систем Patriot та Iris-T.

«Iris-T – дуже влучні, дуже якісні. Хочу подякувати за те, що ви нас підтримували цими системами і – дуже важливий аспект – за те, що ви скоротили час із виробництва та тренування на цих системах, і тепер вони швидше приходять на нашу землю», – резюмував президент.

Нагадаємо, нещодавно в Німеччині допустили застосування Силами оборони України зенітно-ракетних комплексів Patriot, переданих Берліном, для атак на авіацію російських окупаційних військ.

Також повідомлялося, що команди президентів України та США працюють для якнайшвидшого вирішення питання доставки додаткових систем Patriot в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: