Українська авіація вперше вразила ціль на території росії – Sky News

Читать на русском
Україна вперше з початку повномасштабної війни завдала прямого удару з авіації по території росії.
Фото: armyinform.com.ua

Україна вперше з початку повномасштабної війни завдала прямого удару з авіації по території росії.

Таку інформацію опублікував портал Sky News.

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

За даними журналістів, у неділю, 9 червня, український військовий літак вразив російський командний вузол у Бєлгородському районі.

«Хоча оцінка збитків ще триває, підтверджено, що це було пряме влучання. Це перший повітряний удар, здійснений ВПС України по цілі на території росії», – зазначив високопоставлений український військовий на умовах анонімності.

Поки що незрозуміло, який тип боєприпасу використовувався при атаці, включаючи інформацію, чи була це західна зброя.

Українське військове джерело також повідомило, що у суботу ввечері ЗСУ провели «скоординований удар» по російському десантному кораблю, який перемістився з Чорного до Азовського моря. Корабель став п'ятим із семи десантних кораблів класу «Ропуча», які були виведені з ладу, вказало джерело.

Нагадаємо, нещодавно президент США Джо Байден дозволив Україні бити по території росії зброєю США, проте пізніше уточнив, що США не дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по Москві або Кремлю.

Також відомо, що Німеччина та Франція дозволили використовувати свою зброю для ударів по цілях у росії.

Варто також зазначити, що сьогодні Головне управління розвідки заявило про перше за час війни ураження нового сучасного російського літака Су-57 на території аеродрому «Ахтубінськ» в Астраханській області рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: