США надали Україні недостатньо дозволів щодо ударів по цілях в росії – спікер Джонсон

Читать на русском
Спікер палати представників Майк Джонсон звернеться до Білого дому щодо дозволу Україні бити по території рф.
Фото: Reuters

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон вважає, що нинішніх часткових дозволів для ЗСУ на використання зброї США для ударів по росії, недостатньо.

Про це він заявив у коментарі «Голосу Америки».

Чи можна Україні бити по території росії західною зброєю: позиція союзників (оновлено)Дедалі більше голосів на користь того, щоб дозволити Україні бити західною зброєю по цілях на території росії. Позиція союзників – на інфографіці.

«Я не вважаю, що ми маємо займатися мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні. Я вважаю, що нам потрібно дати їм зброю, необхідну для захисту, і для того, аби дати відсіч росіянам. Тому я – проти президента у цьому. Я вже говорив про це, і буду говорити знову», – сказав Джонсон.

Також посадовець пообіцяв «вести розмови з Білим домом про це».

Нагадаємо, раніше президент США Джо Байден дав Україні дозвіл на використання американської зброї для ударі по росії з обмеженою метою захисту Харкова.

В адміністрації президента України Володимира Зеленського підтвердили, що США дозволили бити по території росії їхньою зброєю, але лише в Харківській області для відбиття наступу російських військ в районі Вовчанська.

Крім того, як відомо, у Канаді заявили, що країна, надаючи Києву зброю, не ставила жодних умов щодо її застосування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: