Росія за два роки великої війни зруйнувала чи пошкодила в Україні 210 тисяч будівель – аналіз NYT

Читать на русском

За два роки великої війни рф зруйнувала або пошкодила в Україні, за консервативними оцінками, 210 тисяч будівель. Половина з них на Донбасі.
Мар'їнкаpravda.com.ua

Російські війська за два роки повномасштабної війни зруйнували чи пошкодили в Україні 210 тисяч будівель, близько половини з них знаходяться на Донбасі.

Аналіз проводило видання The New York Times разом із двома провідними вченими в галузі дистанційного зондування Корі Шером із Центру аспірантури Міського університету Нью-Йорка та Джеймоном Ван Ден Хуком із Університету штату Орегон.

Для аналізу журналісти використали дані радіолокаційних супутників, які можуть виявляти навіть невеликі зміни у забудові.

У ході дослідження з'ясувалося, що близько 900 пошкоджених або зруйнованих будівель – це об'єкти, захищені Женевськими конвенціями: 106 лікарень (у тому числі 18 у Маріуполі – найбільш постраждалому місті), 109 церков (34 у Маріуполі), 708 шкіл, університетів та коледжів (237 у Маріуполі).

Однак це консервативні оцінки, реальні руйнування набагато гірші.

Найбільш постраждалими містами, окрім Маріуполя, журналісти нахвали Харків, Рубіжне, Мар'їнку та Ірпінь.

Нагадаємо, станом на середину лютого вартість реконструкції та післявоєнного відновлення України зросла до 486 млрд доларів (452,8 млрд євро).

На інфографіці «Слово і діло» – які українські міста повністю або частково зруйновані окупантами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: