Група росіян напала на українських волонтерів у Чехії

Читать на русском
1 червня у столиці Чехії група росіян напала на членів української волонтерської організації Prague Maidan та побила їх.
Getty Image

1 червня у столиці Чехії група росіян напала на членів української волонтерської організації Prague Maidan та побила їх.

Про це повідомила представниця організації.

Відомо, що інцидент відбувся на Старомнєстській площі у центрі Праги 1 червня. Українські волонтери зазначили, що стоять там кожної суботу і їхня діяльність є офіційною.

«Ми волонтеримо кожну суботу, з другої до шостої, маємо намет Russia Hands Off Ukraine. Там стоїмо мирно з мерчем і волонтерською скринькою. Все офіційно, маємо дозвіл», – йдеться у дописі.

Як зазначила волонтерка, нападники вибили телефон в українців та завдали ударів руками та ногами. Бійка супроводжувалася нецензурними висловлюваннями. Як доказ своїх слів представниця організації опублікувала фото закривавленої руки.

Нагадаємо, 19 травня у місті Дортмунд на вулиці напали з ножем на 15-річного хлопця з України. Внаслідок інциденту підліток отримав поранення та був госпіталізований.

Також розповідали, що громадянин росії напав із ножем на двох чоловіків-українців у торговому центрі німецького міста Мурнау в Баварії. Один загинув на місці, інший помер у лікарні. У МЗС пізніше підтвердили, що вбиті українці були військовими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: