ЗСУ відбили 5 атак на лівобережжі Херсонщини та ще 15 штурмів на Оріхівському напрямку

Читать на русском
У Херсонській області загарбники п'ять разів штурмували в районі Кринок, але зрештою відійшли із втратами на свої вихідні позиції.
Генштаб ЗСУ

Нові спроби російських військ штурмувати на Оріхівському напрямку та на лівому березі Дніпра в Херсонській області у суботу, 1 червня, успіху не мали.

Про це Сили оборони півдня України повідомляє у Telegram.

У Криму відстежили переміщення вогневих мобільних груп ворога – партизаниРосійські війська готуються відбивати чергові атаки українських дронів. У Криму відстежили переміщення однієї із мобільних вогневих груп.

Зазначається, що на Оріхівському напрямку армія країни-агресора здійснила 15 безуспішних штурмів.

У Херсонській області загарбники п'ять разів штурмували в районі Кринок, але зрештою відійшли із втратами на свої вихідні позиції.

«Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримафння позицій», – заявили в Силах оборони півдня.

Повідомляється, що російські війська тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів. Водночас застосовують велику кількість ударних дронів різного типу.

При цьому, загарбники не припиняють вести аеророзвідку. За минулу добу в операційній зоні зафіксований проліт 230 розвідувальних безпілотників.

Нагадаємо, що армія рф за 828 днів повномасштабного вторгнення в Україну орієнтовно втратила 508 780 військовослужбовців.

Також аналітики ISW підрахували, скільки території окупанти захопили з початку року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: