Російські пропагандисти вигадали нові фейки про «захоплення Харкова та Сум» – ЦПД

Читать на русском
Росіяни знову запускають фейки, бо перша хвиля пропаганди провалилася – харків'яни не виїхали із міста.
Харківська телевежа після ударуфото ХОДА

Російські пропагандисти знову розганяють у соціальних мережах фейк про наступ на Харків та Суми. Таким чином, ворог хоче викликати паніку в українців. З цією ж метою було завдано удару по телевежі в Харкові.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації у Telegram.

Обстріли та руйнування критичної інфраструктури: Терехов відповів, чи є необхідність евакуації з ХарковаТерехов заявив, що військова та влада місто не бачить приводу для евакуації мешканців Харкова. Він також розповів, що у місті зруйнована практично вся критична енергетична інфраструктура.

Як повідомляється, росіяни активно поширюють повідомлення про створення угруповання військ «Північ», завдання якого нібито окупувати Харків та Суми.

«Удар по телевежі в Харкові – це також про паніку, про сигнал цифри, який спробують забити своїм ефіром. Так само і повідомлення про наступ – це залякування. Угруповання військ «Сєвєр» планується довести до 46 тисяч. Техніки – до 1000 одиниць. Цього недостатньо для наступу. Це угруповання наразі існуватиме для сковування частини наших військ», – пояснив керівник ЦПД, лейтенант Андрій Коваленко.

Він зазначив, що перша хвиля «пропаганди страху» провалилася – харків'яни не виїхали з міста. І тому зараз росіяни активізувалися перед травнем-червнем, але наступ ворога на Харків та Суми неможливий. За словами Коваленка, окупанти можуть лише імітувати якісь дії на кордоні та обстрілювати.

Пропагандисти розповсюджують фейкове відео з такими наративами в TikTok, а потім розганяють його через Viber та Telegram.

Нагадаємо, у понеділок, 22 квітня, російські війська вдарили по телевежі у Харкові. У регіоні зник сигнал цифрового ТБ. У Харківській ОВА розповіли деталі ворожого удару та показали наслідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: