САП у червні скерує до суду справу «Укрспирту»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури закінчення досудового розслідування.
фото: ukranews.com

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 10 червня скерує до суду обвинувальний акт у справі про заволодіння понад 55 млн грн державного підприємства «Укрспирт».

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 27 травня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання детектива – задовольнити частково. Встановити (двом – ред.) підозрюваним та їх захисникам, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 10 червня 2024 року, після спливу якого сторони будуть вважатися такими, що реалізували своє право на доступ до матеріалів іншої сторони», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд узяв під варту бізнесмена Руслана Чернушенко з альтернативою 25 млн грн застави у цій справі. Ці кошти за нього внесли, і він вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру сімом особам у заволодінні понад 55 млн грн держпідприємства «Укрспирт». За даними слідства, у 2017-2020 роки ДП «Укрспирт» оголосило тендери на закупівлю такого палива. В них перемогли заздалегідь визначені приватні компанії. Вони поставили понад 20 тис. тонн палива за цінами, вищими від ринкових. Для створення видимості прозорості аукціону, підприємці забезпечили участь технічних учасників. Державному підприємству «Укрспирт» завдано збитків на суму понад 55 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: