Антикорупційний суд продовжив обов'язки депутату Сумської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд частково підтримав прохання прокурора САП про продовження строку дії запобіжного заходу підозрюваному депутату.
фото: Facebook

Вищий антикорупційний суд продовжив до 26 липня строк дії обов'язків, покладених на депутата Сумської обласної ради Володимира Поцелуєва. НАБУ і САП підозрюють його у наданні неправомірної вигоди начальника Сумської міської військової адміністрації Олексію Дрозденку.

Таке рішення 24 травня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд відпустив депутата Поцелуєва під 1,9 млн грн застави. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися із міста Суми без дозволу; повідомляти про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним депутатом Сумської облралид Магомедом Галаєвим та свідком; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Прокурор САП просив продовжити дію всіх обов'язків ще на два місяці, але суд зняв з Поцелуєва браслет. Імовірного його навіть не надягати у зв'язку з відсутністю вільних засобів. Також Поцелуєву дозволили вільно пересуватися Сумської областю.

«Клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного – задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 29.03.2024 на підозрюваного (Поцелуєва – ред.), на два місяці», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили двох депутатів Сумської облради. За версією слідства, депутати Сумської облради пропонували гроші голові Сумської МВА за укрупнення лікарні шляхом приєднання до неї інших медичних установ, а також за призначення одного з депутатів на посаду головного лікаря.

Крім цього, депутати пропонували надавати посадовцю 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу. При передачі першого траншу у розмірі 50 тисяч доларів депутатів затримали «на гарячому».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: