СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони рф, який керує поставками «Іскандерів»

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони росії Олексію Криворучку, який керує поставками Іскандерів.
ssu.gov.ua

СБУ повідомила про підозру заступнику міністра оборони росії Олексію Криворучку, який керує поставками «Іскандерів».

Про це повідомляє Служба безпеки України у Telegram.

Як змінювався запас ракет стратегічної дальності у росіїЯк змінювався російський запас ракет стратегічної дальності – на інфографіці. Зараз у рф близько 900 ракет.

«Служба безпеки зібрала доказову базу на заступника міністра оборони рф Олексія Криворучка, який відповідає за забезпечення російських військ у війні проти України», – йдеться в повідомленні.

Посадовець брав участь у плануванні, підготовці та здійсненні повномасштабного вторгнення рф на територію України.

За його наказами до окупаційних угруповань надходить зброя та боєприпаси. Зокрема, Криворучко особисто координує поставки керованих авіабомб та балістичних ракет «Іскандер» Російські війська використовують це озброєння для масованих ударів по цивільній інфраструктурі України.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Криворучку про підозру за ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 Кримінального кодексу України. Мова йде про введення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

«Оскільки зловмисник перебуває на території рф, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти українців», – додали в СБУ.

Нагадаємо, у квітні СБУ повідомила про підозру гендиректору найбільшого виробника російських «Калібрів».

Тоді як 18 травня Державне бюро розслідувань повідомило про підозру директору російської ФСБ Олександру Бортнікову та ще 20 високопосадовцям спецслужб країни-агресора.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: